Supergoda skurna pepparkakor
2012-12-10 | 12:26:00 | Recept
Jag bakade jättegoda pepparkakor igår med mandel och rivet citronskal. Vanligtvis brukar jag ju göra dessa som också är sjukt goda, får nog bli en sats av dom nästa vecka. Men igår så provade jag alltså ett nytt recept som blev mycket lyckat.
Ingredienser:
Ingredienser:
2,5 dl socker
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
7,5 dl vetemjöl
rivet skal av två citroner
2 msk kanel
1 msk mald nejlika (jag brukar alltid köpa hel och mala själv)
1 msk mald kardemumma (samma där, köper hel och maler själv)
1 msk mald ingefära
200 g smör
1,5 dl ljus sirap
7,5 dl vetemjöl
rivet skal av två citroner
2 msk kanel
1 msk mald nejlika (jag brukar alltid köpa hel och mala själv)
1 msk mald kardemumma (samma där, köper hel och maler själv)
1 msk mald ingefära
1 msk bikarbonat
1 tsk malda pomeransskal
ca 1 dl skållade mandlar (beror på hur mycket man vill ha)
ca 1 dl skållade mandlar (beror på hur mycket man vill ha)
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull tillsammans med sirap och socker. Ta av från värmen och låt svalna lite
2. Tillsätt alla kryddor och citronskalet, rör om
3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten
4. Rör i mandeln
5. Forma degen till korvar/rullar, slå in i plastfolie och stoppa i frysen
Sen är det bara att ta fram en "krov" när man vill ha kakor. Skär upp i ganska tunna bitar och grädda på bakplåtspapper i ugnen på 200 grader i ca 6-7 minuter.

Kommentarer
Postat av: Fia
Mm det lät ju smask! :-)
Postat av: My
Hej Lajsen! Superfin blogg och fina bilder, duktiga du! Jag blev så arg, bakade Leilas pepparkakor som hon hyllade till skyarna, men fan vad dåliga dom blev. Smaklösa :( Frågan är om jag ska orka göra nya, rekommenderar du dessa? Jag är ju oxå van vid Rosendahls goda!
Svar:
Lisa Johansson
Trackback